9

New Page 1
New Page 1

Οι γκάφες με τα "εμβάσματα"


Μεγάλα παρατράγουδα έχουν αρχίσει να... καταγράφονται με το θέμα του ελέγχου των εμβασμάτων από φορολογούμενους που την τελευταία τριετία έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων σε όσους υποτίθεται ότι δεν μπορούν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους να δικαιολογήσουν τα ποσά των εμβασμάτων τείνει να καταστεί μια πρώτου μεγέθους γκάφα για το υπουργείο Οικονομικών καθώς μεγάλος αριθμός που υποχρεώνονται σε πολλαπλούς ελέγχους έχουν ήδη ελεγχθεί ή έχουν φέρει τα χρήματά τους στην Ελλάδα...

Όπως αποκαλύπτεται εκ των υστέρων η αποστολή των ειδοποιητηρίων έγινε χωρίς ουσιαστική προεργασία, επεξεργασία και αποτελεσματικές διασταυρώσεις με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να εκτίθεται.

Έλαβαν ειδοποιητήρια φορολογούμενοι με καθόλα νόμιμα εξαχθέντα ποσά, επιχειρηματίες που πραγματοποιούσαν εμπορικά εμβάσματα ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ εξήγαγαν τα ποσά δεν ελήφθη υπόψη ότι κάποια στιγμή τα επαναπάτρισαν ή σε άλλη περίπτωση για διάφορους λόγους τα έβγαλαν για δεύτερη φορά εκτός συνόρων με αποτέλεσμα να ελέγχονται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που διαθέτουν.

Η αυριανή έκδοση του “Κεφαλαίου” παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ για τα προβλήματα που δημιούργησε η σχετική διαδικασία και που εντοπίσθηκαν τα προβλήματα, τα οποία εκ των υστέρων το ΥΠΟΙΚ επιχειρεί να αντιμετωπίσει.


Πηγή:www.capital.gr
Αυτοι δεν εχουν ευθυνες? Καμια? Κανεις δεν θα απολυθει?

No comments:

Post a Comment