9

New Page 1
New Page 1

Από την ΤτΕ δωσαν τα στοιχεια των εμβασματων στο Υπουργειο,

1) Από την ΤτΕ δωσαν τα στοιχεια των εμβασματων στο Υπουργειο,

2) Στειλαν ραβασακια με αοριστο περιεχομενο,

3) τα τηλεφωνα που δωσαν δεν απαντουσαν ( 2 γραμμες για 54.0000 ατομα) μετα την 1 Γεναρη δωσαν και αλλες 2

4) αναφερουν εφαρμογη η οποια δεν υπαρχει ετσι οπως την περιγραφουν μεσα στην προσκληση ( υποβολη / ανακτηση λεει η επιστολη διαθεσιμα κεφαλαια στην πραγματικοτητα)

5) Οι εξυπνοι του Υπουργειου (λογικα για να δειξουν οτι καναν ενεργειες στην Τροικα) πρωτα στειλαν τις επιστολες και την εγκυκλιο στις Εφοριες μετα απο 10 μερες,

6) δινουν οδηγιες στην εφαρμογη τις οποίες δεν μπορουν τα ιδια τα οργανα τους να τις ακολουθησουν (Επισημαίνεται ότι η κατάσταση συμπληρώνεται βάσει των δηλώσεων που έχουν ήδη υποβληθεί και εκκαθαριστεί από την αρμόδια εφορία. Συνεπώς, εάν εκκρεμεί προς εκκαθάριση φορολογική δήλωση θα πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η Δ.Ο.Υ. για την πρόσκληση που σας έχει αποσταλλεί ώστε να διενεργεί την εκκαθάριση.Επίσης, εάν θέλετε να υποβάλλετε συμπληρωματική ή τροποποιητική δήλωση
οποιουδήποτε οικ.έτους εννοείται ότι θα πρέπει άμεσα να εκκαθαρίζεται από την Δ.Ο.Υ. πριν προβείτε στην συμπλήρωση της κατάστασης προσδιορισμού κεφαλαίου). Στις εφοριες ομωσ ακομα δεν μπορουν να κανουν εκκαθαριση γιατι το προγγραμμα τους ειναι κλειστο απο τα κεντρικα. Υπαλληλοσ του Υπουργειου μου ειπε να την περασω πριν εκκαθαριστει? ποιος τελικα εχει δικιο?
7) η παραταση δεν ειναι επισημη αλλα ανεπισημη. καταλαβαν οτι καναν σκατοδουλεια οπως παντα και προσπαθουν να το σωσουν....γιατι φαντασου τι εχουν να πληρωσουν αν επιβαλλουν προστιμα σε νομιμα χρηματα λογω της κακης οργανωσης τις ολης επιχειρησης?
Για να μην λεμε τα ιδια και τα ιδια..........το προγραμμα της εφαρμογης ειναι οι αναλωσεις. εχουν απο το 2004 και μετα περασμενα . αν συμπληρωσετε την εφαρμογη και το ποσο που σας βγαζει καλυπτει το εμβασμα ειστε οκ. μεχρι πριν απο καποια χρονια δεν υπερχε υποχρεωση να δηλωνεις κληρονομιεσ μετρητων, κερδη απο τυχερα παιχνιδια κλπ. Για να αποφυγουν λαθη καλουν εσενα να το αποδειξεις που τα βρηκες....
8) να φορολογησουν εμβασματα για ποιο λογο ακριβως και για ποια αιτια?η διακινηση των χρηματων (εφοσον αυτα ειναι νομιμα και φορολογημενα) δεν απαγορευεται.
9) αν περασεις το τεστ και δικαιολογησεισ τα εμβασματα μετα πολυ πιθανο να ζητησουν (με νεα προσκληση) αν εχουν καταβληθει φοροι για τυχον εσοδα απο τα εμβασματα αυτα (δηλ. απο τοκουσ, αποδοσεις κλπ) .
αυτα περιληπτικα ............................

No comments:

Post a Comment